मदानावली जैन का जन्म वस्तवाड, बेळगाव, कर्नाटक में हुआ। उनके पिता का नाम श्री ब्रह्मप्पा जैन था। उनकी पत्नी श्री बाबु संती वस्तवाड, कर्नाटक में रहती हैं। वे गुरु दर्शन से वैराग्य की प्रेरणा प्राप्त कर, जीवनभर ब्रह्मचर्य व्रत का पालन करने के लिए माऊंट आबू, राजस्थान गए। २४ अक्टूबर २०१० को उन्होंने सिरोही, राजस्थान में आचार्य श्री १०८ सुरदेव सागरजी महाराज से क्षुल्लिका दीक्षा प्राप्त की। दीक्षा के बाद उनका नाम क्षुल्लिका श्री १०५ कर्तव्यश्री माताजी रखा गया।
Madanawali Jain was born in Vastawad, Belagavi, Karnataka. Her father's name was Shri Brahmappa Jain. Her husband, Shri Babu Santi, resided in Vastawad, Karnataka. She received inspiration for renunciation through Guru Darshan and chose to observe a lifelong Brahmacharya vow, moving to Mount Abu, Rajasthan. On October 24, 2010, she took Kshullika Diksha in Sirohi, Rajasthan, from Acharya Shri 108 Surdev Sagarji Maharaj. After the Diksha, her name was changed to Kshullika Shri 105 Kartavyashri Mataji.